IRIS web app

Met een paar klikken je data warehouse ontwikkelen

In het kort
🔍Klantvraag

Plainwater B.V. helpt organisaties om hun data te verzamelen en analyseren. Hiervoor moeten ze veel verschillende systemen gebruiken wat handwerk en expertise vereist. Daarom heeft Plainwater ClearLynx gevraagd om hun processen te vereenvoudigen en te bundelen in één geïntegreerde app, zodat deze als een alles-in-één oplossing verkocht kan worden.

💡Oplossing

ClearLynx ontwikkelde de IRIS web app, een webapplicatie die de benodigde systemen en applicaties geautomatiseerd aanstuurt. Hiermee krijg je een web app die de technische details verbergt. Op de achtergrond wordt alle tooling aangestuurd zoals: Sql Server, Data Factory, Azure en Key Vault. Met deze oplossing heeft Plainwater haar processen weten te standaardiseren en versimpelen.

Een ontwikkeltool verder integreren
Plainwater B.V. helpt organisaties om hun data te verzamelen en analyseren. Op basis van gedane inzichten is IRIS ontwikkeld, een raamwerk waarmee de data van allerlei bronsystemen geautomatiseerd ontsloten kan worden.

Een doorn in het oog is dat IRIS alsnog technische expertise vereist van allerlei platformen zoals Azure, Data Factory, SQL en de achterliggende bronsystemen. IRIS mist integraties met deze noodzakelijke systemen. Dit betekent dat veel processen handmatig beheerd moeten worden. Hierdoor kan IRIS nog niet verkocht worden als complete oplossing en moeten de meest senior stafleden IRIS uitrollen.
Op zoek naar de missing link
Samen met Plainwater is gekeken naar de ideale oplossing voor dit probleem. We zijn uitgekomen bij een webapplicatie waar alle benodigde informatie centraal kan worden ingevoerd, zodat zo min mogelijk kennis nodig is van achterliggende processen. Met deze hub applicatie verdwijnen de technische details naar de achtergrond.

We hebben veel aandacht besteed aan het standaardiseren van de bestaande processen. Hierbij hebben we gefocust op gebruiksvriendelijkheid en beheersbaarheid. Tijdens de ontwikkeling hebben we in sprints gewerkt, met een wekelijkse oplevermoment. Bij deze momenten hebben we bij de progressie geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd.

Naast de wensen die Plainwater had, hebben we waar mogelijk verbetering aanbevolen. Zo kan de app, naast normale klanten, ook aan andere business intellegence partijen verkocht worden. Verder is de ontwikkelstraat van IRIS geautomatiseerd. Zo kan plainwater het uitrollen van updates naar de data warehouse beter beheren.
Security
Plainwater en ClearLynx vinden het belangrijk dat de bedrijfsgegevens van organizaties veilig zijn. Daarom hebben we de IRIS webapp laten onderwerpen aan een penetratietest, waarbij we de security van de app hebben laten testen door een onafhankelijk bedrijf. De uitkomsten hebben we gebruikt om de security verder te verbeteren.

Naast de penetratie test is de web app ISO gecertificeerd. Dit betekent dat de app voldoet aan de internationale standaarden op het gebied van informatiebeveiliging. Hierdoor kunnen onze klanten erop vertrouwen dat hun bedrijfsgegevens veilig zijn.

Willen jij en en je collega's ook effectiever werken?
ClearLynx kan voor jouw bedrijf een op maat gemaakte hub applicatie ontwikkelen. Integreer je bestaande software pakketten tot één app en krijg meer grip op je bedrijfsprocessen.